EXPOSITIE, LEZINGEN EN NIEUWS

Expositie De 160 opnieuw gebreide truien vormen een expositie die in wisselende samenstellingen in diverse musea in Nederland en in het buitenland te zien is (geweest). Hieronder een actueel overzicht:


Tot 1 mei 2017 is uit iedere plaats waar visserstruien zijn gevonden een trui te zien in Museum Kaap Skil in Oudeschild op Texel.
Van 1 juni tot half september 2017 gaat een groot deel van de truien naar Museum The Mo in Sheringham, Norfolk, Engeland.
Vanaf half oktober tot eind december zijn de truien te zien in The Scottish Fisheries Museum in Anstruther, Schotland.

Een deel van de truien is van 14 t/m 17 september aanwezig op het Strikkefestival op het Waddeneiland Fanø in Denemarken.

Lezingen Over de visserstruien, de ontwikkelingen in de visserij in de negentiende eeuw en de zoektocht naar dit bijna verdwenen erfgoed is een fascinerend verhaal te vertellen, waarin toeval, bijzondere anekdotes en verrassende wendingen een grote rol spelen. De lezing wordt begeleid door een PowerPointpresentatie.
Iedere lezing duurt circa 1 à 1,5 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het kopen en laten signeren van de boeken. Voor verdere informatie, prijzen en aanvraag: info©stellaruheproducties.nl.

Data en locaties:

10-05-201719:30uChurchilllaan 4 Bergen (N-H).
  
Besloten lezing in het Engels.
25-09-201720:00uFlevomeerbibliotheek, Singel 9b, 8321 GT Urk
  

 

Nieuws In het boek VISSERSTRUIEN zijn foutjes geslopen in breischema's of beschrijvingen. Op de pagina van het boek zelf zijn deze errata vermeld.

 

Lees over het verschil tussen visserstruien en schipperstruien op de facebookpagina www.facebook.com/visserstruien


Contact: info©stellaruheproducties.nl.